Защитник на „Беласица“ стана №1 на турнира „Футболна пролет“ в Петрич

„Беласица“ завърши с втора поредна победа турнира „Футболна пролет – Петрич 2019“, след като се наложи с 3:0 срещу „Ком“ /Берковица/ на терена в село Коларово пред не повече от 50 зрители. Наставникът на комитите Иво Тренчев пусна сред титулярните 11 по-младите си играчи, които започнаха по-мотивирано от съперниците. Живко Димитров изведе напред домакините в 10-та мин. след хубав пробив на Мартин Таушанов, а в началото на второто полувреме върна жеста на съотборника си, който удвои в 47-та мин. В 64-та мин. самостоятелен рейд по левия фланг на Христо Петров завърши с точен изстрел и подпечата краха на гостите, които не успяха да застрашат нито веднъж вратата на „Бела“ въпреки усилията на капитана им Пламен Ненов, познат от изявите си в бяло-червено на стадион „Цар Самуил“ преди 10-ина години, когато местният тим се подвизаваше в елита. В 73-та мин. Десислав Токов се спречка с противников състезател и двамата поеха солидарно под душа. Начело на берковчани е друг от бившите футболисти на петричани в ерата „Коце Маца“ Венци Иванов.

Във втория двубоя за деня „Кариана“ ремизира 1:1 с „Миньор“ /Пк/ и със 7 т. спечели четиристранния турнир. Втора остана „Беласица“ с 6 т., следван от перничани с 4 и „Ком“ с 0. Призът за най-добър играч на надпреварата отиде при защитника на комитите Валентин Костов.

„БЕЛАСИЦА“: Христов, Стоилов, М. Георгиев, Шамкалов, Токов, Стоев, Марчев, Кабранов, Спасов, Ж. Димитров, Таушанов /Т. Димитров, Карачоров, Петров, Кръстев, Костов, Смилков/.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *