Защо Дама Пика е символ на злото

Всичко свързано с мистицизъм очарова, ужасява и предизвиква голям интерес. Хората обичат филми на ужасите, страшни истории и мистични събития, които носят нещо необикновено и нереално. Човек често е привлечен от нещо, за което никога не е чувал и никога не е виждал. Същото може да се каже и за легендата за Дама Пика. Тя вероятно се е родила заради тестето карти Таро. Все още не е ясно защо топдамата се нарича вещицата и жената, която носи зло и ужас.

Може би поради факта, че е донякъде мистериозен и зъл образът на картата, а може би всички мистерии около нея започват заради цвета, който е символ на злото, негатива и смъртта. Тя е с тъмна коса, черно облекло, бледо лице.

Струва си да се каже, че много хора спряха да възприемат Дама Пика като нещо несъществуващо и измислено, а напротив, започнаха да вярват в нейната материалност. Както знаете, нашите мисли са материални, така че може би виждането на жената, изобразена на картата като действителна фигура, е превърнало дамата в ужасна реалност за тези, които са склонни да вярват в нейното съществуване.

Легендата гласи, че ако някой вярва в съществуването на Дама Пика и иска да я види, може да го направи. Остава въпросът: защо да я викаме? Според една версия призоваването на Дама Пика може да е за добро –този мистериозен и мистичен персонаж ще помогне да ни се изпълни всяко желание.Флагман.бг

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *