Защо да държим лака за нокти в хладилника?

ма жени, които обожават да си правят маникюра вкъщи и за целта често купуват нови лакове. Но с обявяването на пандемията много от тях се оплакват, че не ги използват толкова често, колкото преди, защото нямат социален живот. Вследствие на това някои изсъхват, а на други им изтича срокът на годност.

Как трябва да съхраняваме лаковете за нокти, за да запазим качеството им за по-дълго? Според някои експерти, ако имаме свободно място в хладилника, по-добре е да ги държим там, за да не се развалят бързо. Това потвърждава и бюти експертът Джейкъби Солдан пред Self, разкривайки как съхранява своите лакове.

„Ако държите лака си в хладилника, то той ще запази истинския си цвят за по-дълъг период от време“, обяснява Рам Харихаран. Той посочва, че температурата в хладилника забавя нормалното обезцветяване и изпаряването на разтворителя в него, с което той изсъхва по-лесно.

Как да съхранявате лаковете в хладилника?

Сигурно си мислите, че лаковете нямат място при хранителните продукти, но грешите. Плътно затворени, те не крият никакъв риск за нея, нито миришат.

Ако сте прибрали 4-5 лака в хладилника, които използвате, няма значение каква температура е вътре. Важното е да ги извадите поне 30-40 минути преди лакиране. За да имате по-добър маникюр, лакът трябва да постои на стайна температура и да се разклати хубаво.

Съхранението на лака в хладилника е полезно в зависимост от това колко често го използвате. Стоейки там в продължение на седмици, ваден 1-2 пъти, той няма да изсъхне толкова бързо колкото ако е навън, обясняват специалисти пред The ​​Chicago Tribune.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *