Защо да държите нарязани лимони до леглото си

Лимоните не са просто кисел плод. Според експертите в ароматерапията те са магическа съставка, която може да провокира физическа реакция на тялото. Богати на много хранителни съставки и витамини като витамин С, витамин А и В, калций, натрий, магнезий и куп антиоксиданти, те са полезни за кожата и организма.

Доказано е, че ако поставите резенчета лимон до леглото си, можете да подобрите дишането си през нощта, качеството на въздуха и съня си.

По-добро дишане

Лимонът е богат на антиоксиданти и има силни антибактериални свойства. Когато се вдишва по време на сън, той подобрява процеса на дишане и също така изчиства ноздрите. Хората, страдащи от астма или проблем със синусите, трябва да поставят лимон до леглото, тъй като той отваря и белодробните пътища.

По-добро качество на въздуха

Детоксикиращите свойства на лимона го правят ефективно средство за подобряване на качеството на въздуха. Според изследователите плодът изпуска мощен аромат, който прави въздуха в стаята и около леглото по-приятен.

Болкоуспокояващо

Според експертите в ароматерапията вдишването на лимонен аромат по време на сън помага да се контролира главоболие и ревматоиден артрит. Изследване, проведено в Медицинския център на Университета на Мериленд, е установило, че бременни жени, които вдишват етерично масло от лимон, чувстват по-малко безпокойство и страх в сравнение с останалите бъдещи майки.

Намаляват стреса

И още! Експертите в сферата на ароматерапията смятат, че лимонът стимулира производството на серотонин, което помага за регулиране на тревожността и променливото настроение. Серотонинът е хормон на щастието, който помага да поддържате добро настроение и да стоите далече от депресията.

Намалява кръвното налягане

Доказано е, че лимоните регулират кръвообращението и понижават кръвното налягане.

Гони насекомите

Проучване показва, че мравки, комари и други насекоми мразят миризмата на лимон и цитрусови продукти. Втриването на лимонови кори в кожата или дори поставянето им близо до възглавницата, може да ви предпази от ухапване от насекоми.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *