Защо да инвестираме парите си?

Много хора си мислят, че за да започнат да инвестират, трябва да разполагат с огромни суми. В днешно време това не е точно така – има хиляди хора, които влагат малки суми всеки месец на световните финансови пазари, като получават един добър основен или допълнителен доход. „Не се стреми да си смачкваш разходите, стреми се да си увеличаваш приходите“, казват банковите и инвестиционни експерти. В крайна сметка има само два начина да се правят пари: като работите, или когато направите така, че активите ви да работят за вас.
Доскоро депозитът като спестовен продукт вършеше перфектна работа – лихвата по спестовна сметка носеше добра доходност и на обикновения човек не му се налагаше да измисля друг начин къде да инвестира парите си, пък и рискът с депозитите е много нисък. В последните години обаче лихвените проценти по депозитите паднаха толкова много, че инвестирането на собствени средства става все по-привлекателна опция за добра доходност на домакинството.
Най-общо казано, ако държите парите си в задния си джоб или ги събирате вкъщи, те всъщност не работят за вас и вие никога няма да имате повече от това, което спестите. Когато инвестирате парите си обаче, вие принуждавате сумата да генерира повече пари, като печелите чрез закупуване и продажба на активи, които повишават стойността си в дългосрочен план. Правенето на инвестиции ви позволява да насочите пари към области, които имат потенциал за високи нива на възвръщаемост.
Инвестирането, от друга страна, изисква да повишите своята финансова култура, за да изберете правилните инвестиции с ниво на риска, който може да понесете. И тук идват консултантите от Сосиете Женерал Експресбанк, които предлагат своята експертиза и топпродукти, които са алтернатива на спестяването:

Депозит Дуо: комбинация от стандартен депозит и инвестиционен фонд

Фондове Амунди: най-голямото дружество за управление на активи в Европа

Протект Инвест: застраховка живот, свързана с инвестиционен фонд

Потърсете тези специалисти и те ще ви помогнат да изберете най-подходящия за вас начин да инвестирате спестените средства.
Независимо дали се инвестира в акции, облигации, взаимни фондове, фючърси, ценни метали, недвижими имоти, свой собствен малък бизнес, или няколко от изброените едновременно, целта е една и съща: да направите умната инвестиция, която ще генерира повече пари за вас в бъдеще. Дали целта ви е да изпратите децата си в престижен чуждестранен университет или да се пенсионирате на яхта в Средиземно море, инвестирането е от съществено значение, за да постигнете онова бъдеще, за което мечтаете. Ще разберете повече на www.sgeb.bg.

loading...


 

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *