Защо да пием какао, когато сме болни?

Какаото може да ви предпази от грип

Изследване, публикувано в списание „Науката за хранителните продукти и селското стопанство“ твърди, че какаото може да ни защити от грипна инфекция. Ароматната напитка може дори да ви предпази от грип, активирайки естествения имунитет организма. Какаото зарежда тялото с енергия и повишава имунитета му до небивали нива.

Изследването било проведено от група японски учени и показало колосалния защитен ефект на какаото.

Всъщност, японските учени не са направили кой знае какво откритие. И по-рано беше ясно, че какаото съдържа биологически активни съставки, които имат антимикробно действие. Но сега са проведени изследвания от две големи японски лаборатории.

Събирайки голяма група от участници в изследването, учените от двете лаборатории им сварили какао и използвайки обезмаслен какаов прах и вряла вода. А след това използвали получилия се екстракт за лечение на клетките към заразени хора с вирусите на грип A (H1N1, H3N2), B и птичи грип (H5N1, H5N9). В хода на изпитанията една от групите участници в експеримента пиели какао в продължение на три седмици, а другата – не.

Резултатите показали, че екстрактът от какао спира действието на вируса в клетките и толкова е повишил имунитетът на организма, че фактически е убил грипния вирус в зародиш.

Така че, ако не сте се оправили от грипа, пийте повече какао, но без прекъсване. Всеки ден си правете какао и пийте. И няма да боледувате.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *