Защо да се върнеш при бившия е лоша идея

Не може да нямате поне един приятел, който след края на дългата ви връзка да ви е казал: „Сега имаш нужда от някакво време сам..“.

Вие се съгласявате, защото усещате, че това звучи разумно, но какво искате всъщност? Вие искате възможно най-скоро да срещнете някой нов или в най-лошия случай да се върнете при бившия.

Ето защо думите на вашия приятел се забиват като остри нокти в кожата ви, защото звучат като забрана за вас да запълните празнината в душата си.

Но колкото и ужасно да звучи, това е самата истина – вие трябва да се научите да бъдете сами, да можете сами, защото само когато си един пълноценен, завършен човек, който е открил щастието в себе си, ще бъдеш готов за нова, истинска връзка.

Няма такова нещо като започване отначало. Как ще започнете начисто нещо, което вече има история?

Щом се е стигнало до раздяла, без съмнение единия е бил наранен, а може би дори двамата.

Може много да ви се иска тези рани да изчезнат, но съмнението, че бившия ще направи същите грешки отново, едва ли ще се изпари.

Освен това, ако един човек не е имал време да остане сам, той ще прехвърли навиците, които е изградил, отново във връзката си.

Възобновените отношения няма да ви дадат шанс да размислите над причината за раздяла, защото ще се съсредоточите върху емоциите, които идват с новото начало.

Хората се хвърлят през глава в продължението на старата любов, без да са обмислили от какво всъщност се нуждаят.

Ако наистина любовта и войната могат да бъдат сравнени, то тогава определено имате нужда от почивка.

Разпадането на една връзка, обикновено е съпроводено от много нападения и отмъщения, които партньорите си разменят.

Когато прибързате със завръщане към бившия или търсене на нов човек, вие не се възползвате от момент, който е много ценен за вашето изграждане като личност.

Казват, че мъдростта се открива в самотата и идва с болката. Изживейте момента след раздялата пълноценно, а именно – търсейки щастието в себе си.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *