HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Защо ежедневното правене на секс няма да спаси връзката ви?

Много двойки погрешно смятат, че ако увеличат честотата на сексуалните си контакти, ще спасят връзката си. Всъщност, подобни твърдения са често промотирани, но истината е друга.
Ново изследване, проведено в Carnegie Mellon University установява, че повече секс във връзката не връща искрата, не изглажда проблемите, а всъщност задълбочава още повече съществуващите такива. Дори това може да направи двойката още по-нещастна от преди.

В изследването участие са взели 64 двойки на възраст между 35 и 65 години. Групата била разделена на 2. Едните били инструктирани да не променят нищо в сексуалните си навици, а другите трябвало да удвоят честотата на сексуалните си контакти за период от 3 месеца.

Експериментът показал, че при двойките с непроменени интимни контакти отношенията се подобрявали, докато при другата група нивата на щастие драстично спаднали.
Изследователите установили, че инструктираните да правят повече секс съобщавали за по-ниско сексуално желание, пише telegraph.co.uk, както и намалено сексуално удоволствие. Учените отдават това не на понижените нива на обич и любов между двойките, а на факта, че са заставени, помолени сякаш насила да се фокусират върху секса, вместо той да е провокиран от лична мотивация.

Психолозите смятат, че все пак по-честите сексуални контакти биха помогнали за изглаждане на проблемите, за увеличаване на щастието във връзката и доверието между партньорите.
Всъщност, важното нещо, което партньорите трябва да направят е не просто да правят повече секс, а да се опитат да увеличат секси моментите в ежедневието си, които предразполагат към сексуален контакт и то провокиран от лична мотивация и желание.
Само така реално сексът може да помогне за скрепяване на връзката. В противен случай води до трайно неудовлетворение.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *