Защо е полезно да похапваме по-често краставици

От древни времена краставиците са били използвани в Индия при хранене, както и в традиционната медицина.Това е така, защото в топла страна като Индия краставиците осигуряват необходимата хидратация и прохлада на тялото.

И това не е единствената полза, която този плод предоставя (да, това е плод, а не зеленчук).

Bright Side ще ви каже какви са последствията от ежедневното консумиране на краставици. 

1. Ще бъдете по-добре защитени от неврологични заболявания

Физетинът, присъстващ в краставиците, е определен за ролята му за по-добро здраве на мозъка. Краставиците също съдържат фосфор – и дефицитът на фосфор е свързан с повишен риск от когнитивни заболявания. Така че яденето на краставици определено ще поддържа мозъка ви.

2. Можете да отслабнете бързо

Високото съдържание на вода в краставиците ви помага да постигнете бързо засищане, като по този начин контролирате преяждането, което може да ви помогне в усилията ви за отслабване.

Краставицата е е нискокалорична. Следователно, това е чудесен избор за всеки, който се опитва да се захване с телесното си тегло.

3. Рискът от рак ще намалее

Fisetin, флавоноид, който предизвика голям интерес сред изследователите на рака, присъства в краставиците.

Освен антиоксидантните и противовъзпалителните свойства на този флавоноид, той е свързан и с намаляване на риска за определени видове рак.

4. Подобрено храносмилане

Краставиците съдържат диетични фибри и добро количество вода, които помагат за храносмилането.

Витамините в краставиците също помагат за подобряване на работата на храносмилателната система. Всекидневната консумация на краставици може да реши проблеми, свързани с движението на червата.

5. Хидратация на тялото

Около 95% от краставицата е вода , така че яденето й ежедневно подобрява общото ниво на хидратация в тялото ви, което от своя страна влияе положително върху здравето ви.

Ако сте някой, който забравя да пие вода рутинно, тогава яденето на 1 краставица на ден може да бъде прекрасен трик за вас.

6. Кожата ви ще бъде по-мека и сияйна.

Краставиците поддържат тялото хидратирано, което е полезно за кожата. Нещо повече, те съдържат витамини от групата на групата като ниацин и рибофлавин, заедно с витамин С и цинк (минерал), които са ключови за поддържането на добрата кожа.

Краставиците също съдържат кафеена киселина, която се бори с дразненето и възпалението на кожата.

Хранителните вещества в краставиците също помагат в борбата с признаците на стареене на кожата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *