Защо медици отказват да се ваксинират срещу COVID-19?

В момента има много лекари, които боледуват, и няма достатъчно информация за ваксината. Това според д-р Гергана Николова са основните причини за ниския процент медици, които желаят да се ваксинират.

„Има страшно много лекари, които боледуват. Мога да кажа, че техният процент е висок. Съсловието пострада много и това е факт”, обясни общопрактикуващият лекар в студиото на „Здравей, България”.

Според специалиста пациентът трябва да бъде информиран защо му се поставя ваксината и какво да очаква от нея.

„Болшинството от нас, като медицински специалисти, получава информация за ваксината от това, което се случва в студиата. Когато сме изправени пред един толкова сериозен проблем и пред отговорно решение – трябва да имаме цялата налична информация, за да я обсъждаме с пациентите”, коментира д-р Николова.

Тя е на мнение, че приравняването на антигенните тестове към PCR изследванията ще доведе до висока заболеваемост.

„Това е нормално. При направени 3 000 PCR изследвания имаме поне още толкова антигенни, които в голям процент са положителни, но не влизат в системата”, допълни лекарят.

Относно въведените противоепидемични мерки, Николова посочи, че едва ли ще има лекар в страната или Европа, който да каже, че е съгласен те да се разпуснат.

„След въвеждането на ограниченията у нас стигнахме до това, че нямаме покачване. Спряхме ръста. Нормално е да искаме да се задържат мерките, за да запазим човешкия живот”, обясни тя.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *