Защо много двойки се разделят около Коледа

Коледа и празничните дни около нея се свързват с радост, любов и щастие. Мирисът на празничните гозби ни кара да мечтаем. Нямаме търпение да се приберем вкъщи при любимите или да поканим семейство и приятели и да посрещнем празниците заедно.

Около Коледа много двойки се сгодяват, но се оказва, че повече са онези, които се разделят.

Анализ от 2010 година, базиран на промени в статусите на потребителите във Фейсбук и публикуван в informationisbeautiful.net показва, че разделите и разпадането на връзките се случва с по-голяма честота две седмици преди Коледа и около самите празнични дни. Според данните от изследването, 11 декември е датата с най-голяма честота на раздели, отбелязва az-jenata.bg.

Според лайфкоуч Мариса Коен съществува голям психологически натиск в сезона на празниците и ваканциите, когато става въпрос за отношения и връзки. Тя споделя пред bestlifeonline.com, че този натиск може да предизвика катарзис във възгледите ни относно партньора и връзката.

Поставена в контекста на семейството и интимните моменти, каквито са празничните трапези и обреди, не всяка двойка изглежда подходяща. Довеждането на партньор вкъщи и поставянето му редом със семейството и близките за някои хора е сериозен ангажимент, който поставя редица въпроси и повдига съмнения. Общуването със семейството, отношението и енергията, които витаят в дома по празниците може да покаже редица червени флагове за половинката ви, които досега са били невидими за вас. Те могат да ви накарат да преосмислите връзката си и да вземете решение да я прекратите.

Друго проучване от 2017 година показва, че между 56 и 71% от взелите участие в изследването са заявили, че биха предпочели да се разделят с партньора си, ако смятат, че е неподходящ вместо да го заведат вкъщи за Коледа и да го представят на семействата си.


Семейните ритуали и празници предизвикват размисъл у хората и ги карат да правят своите равносметки за това дали са избрали подходящ партньор за сериозна връзка или не. Един от най-важните за повечето хора критерий е именно дали биха го представили на близките и семейството си или не.

За онези, които отлагат късането на връзката за след Нова година, този празник е следващия крайъгълен камък, който оказва също така силно влияние.

Въпреки че раздялата с някого точно преди Коледа може да звучи жестоко, това може да е истинска благословия, дори да не изглежда така. Развалянето на един празник може да доведе до сбъдването на нови мечти и отварянето на нови хоризонти. Оставането в неуспешна или неподходяща връзка просто така, със сигурност е най-лошият и болезнен вариант.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *