Защо мъжете предпочитат сочни жени

Всъщност, всеобщо заблуждение е, че мъжете си падат по кльощави жени. Тази идея е прокарана… от мъже. Реалността обаче говори с факти – мъжете си падат по по-закръглените дами. Ето защо.
Скорошно проучване установи, че стресираните мъже предпочитат по-сочни жени. Като се има в предвид колко високи са нивата на стрес в днешното ни общество, ще излезе, че вече никой не е фен на перфектните мерки 60-80-60.
Несигурните, неуравновесени и стресирани мъже търсят закрила. Първосигнално мозъкът им превключва на търсене на такава фигура. Те се водят от това желание и обикновено намират зряла фигура, наподобяваща тази на майката. Така поне смятат редица учени и специалисти.
Споменатото изследване е направено на две групи мъже, на възраст между 18 и 40 години. Едната група била подложена на тежко интервю за работа.
След интервюто на всички участници били дадени да разгледат снимки на 10 жени, от много слаби до доста пълни. Били запитани, с коя от тях биха излезли. Оказало се, че стресираната група мъже избрала доста от представителките с излишни килограми.
Строго пропорционално излиза, че един на четирима мъже предпочита да излиза с по-закръглена жена. Но в крайна сметка, това си е въпрос на лично предпочитание.
Друг интересен факт, установен в други скорошни проучвания е, че освен закръглени форми мъжете харесват и красивите очи. 22% процента от анкетираните държат на тях. Почти същият процент държат и на усмивката.
Интересното е, че на принципно акцентираните дупе и гърди, държат едва 7-8 % от запитаните. Блондинките пък имат с 3% по-голям шанс да привлекат мъжките погледи. Въпреки това, за мнозинството цветът на косата не бил от значение.
В анкетите, попълвани от жени, мнозинството също държи на фактори като очи и лице, и доста малко на плочки и перфектно тяло.
И двете групи държат човека срещу тях да е с добър характер. Наблягат и на нуждата от взаимно разбирателство. Едва след това идват фактори като красиво лице. Перфектното тяло е много рядко търсено.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *