HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Защо НАП ни кара да плащаме глоби по два пъти?

Често срещано явление е чиновниците от НАП да ни търсят за неплатени глоби от КАТ. Всъщност в повечето случаи те са платени, но служителите на НАП никога не знаят за това. Причината за “незнанието” на агенцията за приходите, че глобите са погасени преди 2 или 3 години е, че те са платени по банков път, пише dunavmost.bg. Още по-абсурдното е, че в системата на КАТ глобите са отразени като плащане. Но чиновниците от НАП понякога дори запорират доходите на лица, които са си платили съвсем съвестно задълженията.

Опарен шофьор е възмутен от порочната практика на НАП – Русе. Той ни разказа възмутен, че са му запорирали заплатата заради 2 глоби от преди няколко години, които са платени още тогава по банков път. Господинът, пожелал анонимност ни разказа още, че ходил до КАТ – Русе, за да провери дали има задължения към тях. Оказва се, че не е длъжник според системата на КАТ и всичко е наред.

” Защо тогава ме търсят от НАП за тези задължения?”, пита гражданинът на гишето.

” Ами не знаем защо, казах Ви, че нямате задължения към нас. Вървете и ги питайте тях.”

Господинът отива ядосан в НАП – Русе и се среща с техен служител, който му е наложил запора на заплатата. За щастие, “длъжникът” пазел бележките от банковите преводи и тръгнал да доказва, че няма задължения.

“Защо не се обадите в КАТ и не си направите справка преди да ми запорирате доходите?”,пита запорираният русенец.

“Господите, и аз предполагам, че сте ги платили, но правя това което ми е наредено. Така, че може да викате и да се ядосвате колкото си искате, но това е положението.”

Човекът преснимал бележките, които носел при друг служител на НАП, намиращ се в съседното помещение на инситуцията. След кратко недоволстване за изгубеното време, нервите и неудобствата, които са му създали, чиновникът му заявил:

“Другият път пак си плати по банков път и ще е същото…”

Да разбираме ли, че липсата на връзка между НАП и КАТ е умишлена? И до кога ще продължава това скубене на хората?

Крайно време е тази администрация да заработи в услуга на гражданите, а не да бъде техен рекетьор.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *