Защо не трябва да ядем кайсии

Антонина Стародубова, главен специалист по хранене на свободна практика в Московския департамент по здравеопазване, обясни защо кайсиите са опасни. Специалистът отбеляза, че прекомерната консумация на този плод човек може да развие проблеми със стомашно-чревния тракт, което е свързано с ферментация в червата.

 Стародубова се съгласи, че кайсиите наистина съдържат много полезни витамини и минерали, които укрепват имунната система, нервната и сърдечно-съдовата система.

Но в същото време на ден не трябва да се яде повече от 200-300 грама на ден от тях. 

В допълнение, експертът каза, че не трябва да консумирате кайсиеви ядки, тъй като те съдържат амигдалин. Според Стародубова, дори и в малки концентрации, това вещество е опасно за организма и води „до потенциално фатално отравяне“, пише zdrave.to.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *