Защо постоянно се влюбвате в емоционално недостъпни мъже

Забелязали ли сте как постоянно попадате на емоционално недостъпни хора? Разочаровате ли се, когато разберете, че мъжът, с когото отскоро излизате, тъкмо е приключил друга връзка, иска нещата да се развиват много бавно или пък не е в състояние да покаже истинското си лице пред вас? Ако някое от тези неща ви звучи познато, изглежда, че сте попаднали в цикъл и все привличате емоционално недостъпни мъже. Макар че е неприятно, това е предотвратимо. Ето 3 причини защо попадате на такива хора:

1. Вие самите сте емоционално недостъпни и се страхувате да бъдете наранени

Ние не привличаме това, което искаме, привличаме това, което сме. Ако постоянно имате връзки с хора, които са емоционално недостъпни, суровата (но много вероятна) истина е, че вие самите сте такива. Просто намирате друг човек, който е като вас в това отношение. Може би все още се лекувате от тежка раздяла и тайно не искате да се привързвате. Или пък системно са ви изневерявали в миналото и ви е трудно да се доверявате. За да намерите подходящ мъж, първо трябва да се вгледате в себе си.

4 ЗНАКА, ЧЕ МЕЖДУ ВАС НЯМА ХИМИЯ

2. Имате ниска самооценка и смятате, че сте недостойни да имате пълноценен партньор

Хората с ниска самооценка често страдат от безпокойство, не се чувстват комфортно, когато става въпрос за интимни отношения, трудно виждат положителната страна на ситуациите. Ако не виждате колко прекрасни сте, как ще гледате на човека, който смята, че сте невероятни? Ако постоянно се притеснявате, че сте или прекалено, или недостатъчно добри (които са двете страни на една и съща монета), тогава е много вероятно да привличате емоционално недостъпни хора в живота си. Вярванията ни имат значение за любовта и мъжете, които привличаме.

3. Имате полза да превърнете партньора си в проект, защото тогава не е нужно да се изправяте пред реалността и да оправяте собствения си живот

Ако имате големи дупки в живота си (храните се ужасно, едва спите, нямате истински приятели, връзките ви са токсични), тогава тези дупки е по-лесно да бъдат игнорирани, ако имате друг човек, когото да възприемате като проект. В този случай партньорът ви просто ви разсейва от това да се изправите очи в очи с проблемите си.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *