Защо трябва да махате бижутата си преди лягане

Почти всички имаме специално бижу, което ни е толкова любимо, че не искаме да го сваляме. А понякога пък сме твърде изтощени, за да премахнем всички тези пръстени и гривни, преди да си легнем. Оказва се обаче, че това е груба грешка и носи след себе си редица последствия. Ето част от тях.

1. Ще ви бъде трудно да свалите пръстените си

Може би сте забелязали, че ръцете и пръстите ви изглеждат малко по-пухкави сутрин. Това се случва, защото, когато лежим спокойно през нощта, в тъканите се натрупват течности, които напускат тялото ни около час след събуждане. Ако заспите с пръстен, ще бъде много по-трудно да го премахнете сутринта, за да измиете лицето си и да си вземете душ.

2. Може да наруши съня ви

Спането със синджирче или колие може да изложи нощната ви почивка на риск, особено ако имате навика да се въртите из леглото. Всички верижки се заплитат в косата или просто драскат, създавайки неприятности, макар и да не го усещате явно.

3. Може да раздразни кожата ви

Някои материали, които се използват за направата на бижута, например никел, могат да причинят алергични реакции. И въпреки че златото и среброто звучат като безопасен вариант, те често съдържат примеси. Ако имате чувствителна и склонна към алергии кожа, уверете се, че вашите бижута са изработени от поне 14k злато.

4. Ушите ви могат да увиснат

Ако спите с обеци, независимо колко деликатни са те, има голяма вероятност ушите ви да увиснат. Ушните миди губят еластичност с годините и ако не им дадете нужната почивка и дишане през нощта, те могат да увиснат и да отпуснат. Носенето на обеците през нощта също може да доведе до неприятна миризма. Когато себумът, секретиран от кожата ви, се смеси с мъртви кожни клетки и бактерии, това може да доведе до миризмата на гной.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *