За втори път отложиха делото за високата такса смет на селата в община Перник, общинските съветници гласували огромното поскъпване, без да са наясно с разходите по сметосъбирането

Вчера беше проведено поредното заседание по делото, което данъкоплатци заведоха срещу община Перник заради икономически необоснованото повишение на такса битови отпадъци за селата и град Батановци. На съдебния състав бяха представени подписки от жителите на град Батановци и селата Ярджиловци, Черна гора, Дивотино, Люлин и Мещица. Дотук събраните подписи срещу решението на Общински съвет – Перник надхвърлиха 4200.
„Делото беше отложено за 28 април по искане на Общинския съвет за назначаване на експертиза, тъй като общинските съветници не били наясно какви са разходите за сметосъбиране в селата при приемането на оспорвания административен акт, което доказва тезата ни, че повишаването е икономически необосновано. Освен това от представената справка от община Перник се установява, че само от с. Кладница начисленията за ТБО ще надхвърлят 600 000 лева“, заяви за „Струма“ адвокат Боряна Методиева. По думите й няма как да бъде убедена, че стойността на услугата, която в село Кладница е с ужасно качество, е на тази стойност.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *