ЗА ВТОРИ ПЪТ! Санданският ексобщински съветник-бизнесмен Ил. Георгиев с условна присъда за шофиране с 2.35 промила алкохол

Девет месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок е присъдата за ексобщинския съветник-бизнесмен Илия Георгиев за шофиране след употреба на алкохол. Присъдата постанови вчера в Районен съд – Сандански съдия Рая Манолева. В съдебна зала Ил. Георгиев бе признат за виновен за това, че на 29 март на пътя между Сандански и с. Лиляново е управлявал лек автомобил „Опел” с 2.35 промила алкохол в кръвта. 

Освен осъдителната присъда Ил. Георгиев ще трябва да остави личния си автомобил на “трупчета” за 9 месеца, тъй като съдия Рая Манолева наложи и девет месеца лишаване от право да управлява лек автомобил. Наложено му бе и административно наказание глоба в размер на 500 лева.

Това не е първо нарушение по Закона за движение по пътищата на Ил. Георгиев. През 2017 г. той бе установен да шофира след употреба на алкохол. Тогава бе наказан условно за срок от половин година лишаване от свобода и отнемане на свидетелството за управление за същия период. За първото нарушение Ил. Георгиев е реабилитиран и се води като неосъждан. Георгиев бе съветник в Общинския съвет в Сандански с мандат 2015-2020 г. Той е собственик на шивашки цех в Сандански.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *