ЗА ДА НЯМА СПЕКУЛАЦИИ! Новият кмет Ив. Кадев ще управлява Банско с трима заместници, двама са от екипа на Икономов

Трима ще бъдат заместник-кметовете на община Банско през следващия мандат. В първия си работен ден вчера новият кмет Иван Кадев е представил неофициално пред служителите на Общинска администрация екипа, с който ще работи. Новият градоначалник залага на бившите заместник-кметове от екипа на Георги Икономов Сашка Въчкова и Стойчо Баненски, които са хора с опит, както и на досегашния общински съветник Костадин Атанасов.

„Решихме да направим една неформална среща и да обявим екипа, с който ще работим, за да не се спекулира с имена. Все още не сме определили ресорите. Те ще се разпределят с оглед на това кой в каква насоченост е работил, за да има опит и да бъде най-полезен“, каза Иван Кадев.

Тримата нови заместник-кметове ще бъдат назначени официално от понеделник, когато най-вероятно ще станат ясни и ресорите, които ще поемат.

Община Банско не за пръв път ще има трима заместник-кметове. Те бяха толкова до 2017 година, когато през февруари месец двама от тях – Сашка Въчкова и Стойчо Баненски, изненадващо хвърлиха оставки. Месец по-късно на парламентарните избори Александър Мацурев бе избран за депутат и също оваканти мястото си. Тогава бяха назначени Асен Кирицов и Ивайло Ръхов, които след местните избори тази година също подадоха оставки.

Припомняме, че освен двамата заместници на Икономов оставки подадоха още Райна Зайкова – началник-отдел „Хуманитарни дейности“, Силвия Терзиева – главен експерт в отдел „Култура“, и Радослава Кирицова – експерт в отдел „Обществени поръчки и проекти“. Все още не е ясно кой ще заеме техните места.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Димитэр Богоев

    Тежка ще е задачата на новият екип на кметството в Банско.Неоспорими са делата които направи досегашният градоначалник за своя роден град и те ще останат в историята на града.Градът който прослави България и нейните прекрасни планини трябва да остане на своите граждани.Когато г Икономов започна борбата за изграждането на втори лифт в Пирин пролича кои са за и кои са против.Това бяха групи внедрени и финансирани отвън чиято единствена цел бе да грабят и унищожават постигнатите успехи на банскалии в областта на туризма и почивното дело.Бяха си наели журналисти ,адвокати и фирми да съботират развитието на Банско в туристическият ни бранш.Личните ми наблюдения доказват за наличие особено на жители от ОК които напускайки ЕС създават свой контингент срещу заплащане да съботират и нищожават това което градът е градил с много труд и лишения за да бъде един от обичаните курорти в Европа и света.Самият аз бях подложен на подобен натиск защото застанах на страната на просперитета на този прекрасен крайЛипсата на сериозно отношение за борба срещу подобни групировки от наша страна нанесе огромни щети за скромната икномика на китното планинско градче.Днес трябва да се замислим как страни като Австрия,Швейцария и Франция опазват своите курорти и канят туристи от цял свят за да се наредим редом до тях!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *