За една смяна медици от Сандански спасиха 7 пациенти в критично състояние, върнаха към живот мъж, изпаднал в клинична смърт…

Медици от болницата в Сандански за една нощ спасиха живота на двама пациенти, изпаднали в критично състояние. На телефон 112 миналата нощ постъпил сигнал от близките на 70-годишен мъж от Сандански, който бил с тежък кардиологичен проблем – инфаркт. Пациентът е транспортиран с линейка до болничното заведение в курортния град, но минути след това изпаднал в клинична смърт. Със светкавичната реакция екипът на ангиографска лаборатория: д-р Зехиров, д-р Станоев, м.с. Е. Ангелова и рентгенов лаборант Кр. Параскова, съвместно с дежурните от кардиологично отделение успели да спасят и изведат от клинична смърт пациента.

Минути след този случай 50-годишна жена от струмянското село Микрево е транспортирана отново с линейка на Спешна помощ в МБАЛ “Югозападна болница” в критично състояние. Пациентката била с тежък инфаркт, белодробен оток и кардиогенен шок. В рамките на 30 минути същият екип успял овладял състоянието й.

След тежката нощ екипът от ангиографска лаборатория продължи редовната си смяна до 16:30 часа вчера, като бяха извършени животоспасяващи интервенции на още петима пациенти от региона.

д-р Б. Зехиров

МАРИНА ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *