За какво е полезна водата с мед?

Благоприятното въздействие на водата с мед върху организма не е за пренебрегване.

Обикновено тя се приема сутрин преди хранене, веднага след ставане от сън (около четвърт час преди хранене) и половин час преди лягане. Ефектът от нея се увеличава, ако преди това консумирате чаша чиста вода. Водата с мед задължително трябва да е топла. Приета преди сън, тя ще ви избави от подпухването на сутринта. Важно е да знаете, че тя запазва свойствата си в рамките на 20 минути.

Разтворете лъжица мед в чаша топла вода, разбъркайте и изпийте течността на екс.

Ето какви са ползите от нейната консумация. Подобрява усвояването на храната, храносмилането и помага при невроза

Водата с мед съдейства за пълноценно усвояването на храната. Тя подобрява храносмилането и помага при невроза, която често протича с дискомфорт в храносмилателната система.

Подобрява имунитета и биополето

Колкото по-добре функционира на имунната система, толкова по-силно е биополето на човек. Интересното е, че дванадесетопръстникът също влияе върху състоянието на нашия имунитет. Биополето се нарича още зона на комфорт. Например, когато някой тихо се приближи до вас отзад, вие го усещате, защото пречи на зоната ви на комфорт. Следователно, зоната на комфорт също зависи от работата на дванадесетопръстника.

Има антипаразитно, антибактериално и антивирусно действие

Всеки болестотворен микроорганизъм в тялото ни се храни със захар, но не понася мед. Паразитите консумират захароза (дълговерижни захари), но тридесет процентов разтвор на мед ги елиминира напълно.

Отстранява фекалните камъни

Ако усвоената храна се задържа в тялото повече, отколкото би трябвало, тогава нейното разпадане провокира интоксикация, която причинява гадене, неразположение и световъртеж. Това създава условия за образуването на фекални камъни. Но медената вода насърчава тяхното елиминиране.

Подобрява функционирането на дебелото черво

Повече от двеста вида микроорганизми живеят в дебелото черво, те ни помагат да получим това, което тялото ни не произвежда само, разграждат органичните вещества на молекули и ускоряват усвояването на ценните за тялото ни вещества. Но често се наблюдава дисбиоза, която се дължи на дисбаланс между добрите и лошите бактерии.

Медената вода насърчава растежа на полезните бактерии.

Помага за излекуване на продължителни настинки и ТОРС

Консумацията на вода с мед помага за излекуване на настинки, ТОРС и херпесни инфекции. Медът е бактерициден агент, който потиска патогените, разпространяващи се в гърлото по време на настинки. Помага за преодоляване на нощното напикаване при деца

Заради хигроскопичната си структура медът има способност да абсорбира водата. Това създава условия почивка на бъбреците и пикочния мехур по време на сън. За справяне с нощното напикаване при деца, трябва да поддържате правилен режим на прием на течности: старайте се детето да не консумира твърде много напитки преди лягане.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *