ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Благоевградски клуб стана отбор №1 на България по мотокрос

Отборната титла на България по мотокрос за първи път е притежание на благоевградски клуб. Големия успех постигна учреденият само преди 2 години „Еър Макс Рейсинг“, чийто председател е запаленият по кросовите машини местен бизнесмен Красимир Божурски.

Благоевградчани заслужиха ценния трофей „Йовко Йовков“ на мотополигон „Горна Росица“ край Севлиево, където изпревариха в оспорвана битка НСА „В. Левски“. Новите държавни шампиони завършиха с 31 наказателни точки, а водените от звездата Майкъл Иванов столичани натрупаха с една повече. Трети се нареди гоцеделчевският „Панчо Рейсинг Тийм“ /37 н.т./.

За триумфа на благоевградчани допринесоха Момчил Иванов, който е втори в клас МХ2 джуниър и трети в МХ2, безапелационният победител в МХ Мартин Тодоров, Виктор Нейчев /четвърти в МХ85/, Любомир Васев /седми в МХ2/ и най-младият състезател в тима Дани Цанков /осми в МХ65/. Регламентът на турнира предвижда за крайното класиране да се отчитат осемте най-добри резултата от класовете, като за 1-во място се начислява 1 н.т., за 2-ро – 2 н.т., и т.н.

„Успехът е заслужен и се дължи на всички състезатели и членове на клуба. Непрекъснато доказваме, че вървим напред и работим задружно. Миналата година, когато отборът беше съвсем млад, се класирахме на второ място при младежите и на трето сред мъжете, а сега вече сме на върха, което ме кара много да се гордея с момчетата от тима. Надявам се Благоевград да подкрепи нашия спорт и в най-скоро време да имаме трасе край село Зелен дол, на което да провеждаме състезания и да радваме любителите на мотокроса“, коментира Кр. Божурски.

ИВАН ДИМИТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *