HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

За първи път „Детски Пирин фолк – Сандански”, химна на фестивала ще изпълни внукът на Г. Гоцев – 6-годишният Георги

За първи път в 25-годишната история на международния фестивал „Пирин фолк – Сандански” ще се проведе и конкурс специално за деца.

„Детски Пирин фолк – Сандански” е конкурс за изпълнителско изкуство на песен от македонска фолклорна област за деца между навършени 8 и 15 години. Той ще се проведе на 25 август 2017 г. в Летния театър. Неговото първо издание ще е част и от отбелязването на четвъртвековния юбилей на утвърдения и единствен по рода си фестивал „Пирин фолк – Сандански”.

В конкурсната вечер ще участват 20 песни. В надпреварата са допуснати три дуета, а останалите изпълнения са индивидуални. Освен деца от македонския край – от градовете Петрич, Гоце Делчев, Разлог, Кюстендил и Сандански, участници има и от всички други краища на България – Пловдив, Варна, Габрово, София и др. Изпълненията са на живо, а танцовият съпровод също ще е местен – от общински танцов състав „Празник“ с ръководител Михаил Митрев и фолклорни танцови школи „Македонци“ с ръководител Ралица Занчева.

На „Детски Пирин фолк – Сандански” ще гостуват със свои изпълнения обичани и популярни изпълнители от историята на фестивала. Зрителите ще могат да видят на живо легендарния Володя Стоянов-Войводата, както и емблематичните Васко Лазаров, Радостина Паньова, Алисия, Илиян Михов. Танцовият съпровод на техните изпълнения ще е на първомайския фолклорен ансамбъл „Гайтан“.

Химна „Добре дошли в Сандански, приятели“ на 25 август ще изпълни внукът на една от емблемите на фестивала Георги Гоцев – 6-годишният Георги Гоцев. Той ще пее в дует с 8-годишната благоевградчанка Йоана Левчева под съпровода на духов оркестър от гр. Сандански. С това организаторите от община Сандански и „Фен Фолк ТВ” искат да покажат приемствеността в поколенията, традициите и музиката.

Участниците в „Детски Пирин фолк – Сандански” ще се борят за общо 5 награди:

* 7-членно фестивално жури ще присъди I, II и III награда. И трите имат и парична стойност.

* Награда на телевизионните зрители чрез SMS гласуване.

* Награда на кмета на община Сандански. Има и парична стойност.

Носителят на I награда на фестивалното жури ще изпее песента си и на галавечерта на 27 август.

Билети могат да се закупят на бензиностанции OMV, в Туристически информационен център – гр. Сандански и онлайн тук: http://www.eventim.bg/bg/bileti/pirin-folk-sandanski-2017-leten-teatr-gr-978841/performance.html.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *