ЗА ПЪРВИ ПЪТ! ДПС с пробив в Благоевград, вкарва 3-ма общински съветници

ДПС направи пробив на изборите в Благоевград и за първи път ще вкара общински съветници. Това са водачът на листата Мехмед Вакльов и двамата след него – Ивайло Червилов и Исмет Узунов. ДПС са получили доверието на 1943 избиратели и имат гласове във всички избирателни секции. Най-изразителен е вотът в СИК № 7, в която имат 71 бюлетини, 53 броя са в СИК № 6, 46 в СИК № 8, 40 в СИК № 90, 36 в СИК № 115 т.н.

ДПС има представителство и във всички села, като с 60 гласа листата им за съветници излиза на първо място в село Церово. 33-ма души са гласували за тях в село Изгрев и 29 в село Покровник. Като цяло вотът варира, но не се забелязва струпване на гласове в определена секция.

„Резултатите не са изненада, тъй като ДПС има изградени структури в Благоевград. Ние работим сериозно с голям кръг хора и наблюдаваме възходяща тенденция към покачване на доверието на избирателите. На последните парламентарни избори получихме 1117 гласа, на евроизборите 1923, а сега на местните – 1943“, обясни Мехмед Вакльов, който е председател на общинската организация на ДПС в Благоевград.

Той е на 38 години, семеен, с едно дете. Завършил е международни икономически отношения в УНСС и има консултантска фирма. Политическата му кариера е свързана с ДПС, бил е председател на младежката организация.

На 38 години е и вторият общински съветник Ивайло Червилов, който е бивш футболен съдия, а сега работи в частния бизнес – има пункт за технически прегледи на автомобили. Исмет Узунов беше един от изявените активисти на ДПС в миналото, който работи в застрахователна компания.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

3 Коментара

  1. Горд мюсюлман

    ДПС не е решило не е взело властта в Горна Джумая. Забравихте областния управител Муса Палев .

    Отговори
  2. Вън помаците от Благоевград

    Червилов да си слага чалмата и да ходи да го резнат

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *