ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Министърът на образованието Кр. Вълчев разпореди: Денят след изборите неучебен, но присъствен за учителите и учениците

Денят след изборите – 28.10., понеделник, ще бъде неучебен, но присъствен  за учителите и учениците. Това разпореди министърът на образованието Красимир Вълчев с писмо, изпратено до директорите на училища вчера следобед. В него се посочва, че ръководителите на образователните институции, където ще има изборни помещения, следва да създадат условия за провеждане на организирани дейности с учениците. Така според спецификата на училището и населеното място на 28.10. могат да бъдат организирани и проведени занимания по интереси, спортни дейности, посещения на музеи, галерии, обекти с образователно и културно значение, фирми и предприятия, свързани с кариерното ориентиране на учениците.

„С цел създаване на по-ефективна организация на деня може да определите и друг час за начало на организираните дейности, както и да се съобразите с ангажираността на учителите, които работят и в други училища”, съветват от МОН директорите.

При евентуален балотаж на 03.11. организацията на 04.11. в съответните училища ще е аналогична.

Важно е да се знае и че според разпореждането на министъра в училищата, в които няма изборни помещения, на 28.10. и на 04.11. ще се провеждат редовни учебни занятия.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *