ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ ГОДИНИ! Общинарите в Благоевград без коледни бонуси и ДМС

За първи път от години общинарите в Благоевград остават без коледни бонуси. Причината е в наложената строга финансова дисциплина.

„Стараем се да не попаднем в групата на рисковите общини, не сме супер зле, но сме на ръба и не можем да си позволим да нарушим тази дисциплина“, коментира кметът Илко Стоянов. „Общинските служители са като всички останали работещи хора в общината, имат трудови договори и ДМС получават само като има възможност. Сега няма”.

Обичайно администрацията в кметството получаваше ДМС на всяко тримесечие, тази година обаче финансов стимул през октомври нямаше, няма да има и през януари. Същото се отнася и за бюджетните звена, където работещите получаваха бонуси през декември, тази година и те остават без премии за празниците.

„Да сме живи и здрави! Очакваме догодина да тръгнем напред и да се надяваме, че ще можем да стимулираме хората за празниците“, отбеляза градоначалникът.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

6 Коментара

 1. Джемал

  Това е благодарение на съветниците от ДПС – Драго Боклука, Иво Червото и Искър т. Т Исмет Лекето

  Отговори
 2. Габи

  Бъркате, увеличението на такса битови отпадъци не е с 40 %, а с 280%. Просто срам, но не за кмета, а за общинските съветници. Той може всичко да им предложи, но те не са длъжни да го приемат! Срама е за тях !

  Отговори
  1. Джеми

   Ми като допускате съветници от ДПС като Иво Червото, Драго Боклука и Исмет Лекето

   Отговори
 3. Читател

  Много добре, нищо не са свършили както трябва. Градът, разкопан, уличното осветление не работи, мърсотия…. И като така, увеличение на данъците с 40 процента. Кюстендил, Дупница и дори Пловдив запазват размера на миналогодишните данъци, само в Благоевград увеличение, защо? Един умиращ град, без икономика с брутално увеличение. Илко, къде са заводите и работните места, които обеща на хората?

  Отговори
 4. възмутен

  Ще ги стимулирате под друго ДМС.Аз ви питам,в коя нормална държава може да се почива толкова дни,без да работят личните лекари,без аптеки,без банки,без адм.обслужване толкова дни.Първо трябваше да се промени този закон,който българите се възмущават.Кои почиват,депутатие и държавните служители.Това господа никъде го няма,в най развитите страни.В една бедна и скапана България го има.Подкрепям предишния коментар.

  Отговори
 5. Петров

  Явно толкова работа се е свършило в Общината за годината. Не че при Камбитов се е работило повече. Новия кмет поне живее в Благоевград и ако вземе и поне една улица да направи по стандарти ще задмине Камбитов за два мандата. А и да вземе да уволни отговорника, който прима работата на фирмата извършваща кръпките по улиците, една не е както трябва, а и се плаща с нашите пари.

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *