ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ СЕПТЕМВРИ: Нито един смъртен случай от COVID в РС Македония

За първи път от септември 2020 г. в Република Северна Македония през последното денонощие няма регистриран смъртен случай, свързан с COVID-19, съобщава агенция МИА.

Министерството на здравеопазването съобщи днес, че през последните 24 часа са направени 3068 теста за коронавирус, при които са били потвърдени осем нови случая на заразяване.

“Няма смъртни случаи, свързани с коронавируса, за първи път от септември. Вирусът още не е победен, но тази малка победа ни дава надежда, че се приближаваме към края на това изпитание. Трябва да продължим обаче да спазваме мерките, а единственият начин за намаляване на смъртните случаи е масовата ваксинация”, посочи министерството.

Новите случаи на COVID-19 са установени в Скопие, Тетово, Велес, Кичево и Охрид. През последните 24 часа девет пациенти са се възстановили от инфекцията.

От началото на пандемията в Република Северна Македония са регистрирани 155 536 случая на COVID-19 в резултат на 834 099 теста. Оздравелите са 149 628. Броят на смъртните случаи е 5471.

Към момента има 437 активни случая на инфекцията, от които 189 в Скопие, информира МИА.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *