За трети път отлагат делото срещу лекаря, застрелял крадец в гаража си

 За трети път днес бе отложено разпоредителното заседание срещу д-р Иван Димитров, който на 2 март миналата година застреля рецидивиста Жоро Джевизов-Плъха, влязъл да краде в имота му. Този път причина за фалстарта беше заболяване на адвоката на Надежда Стоева, с която убитият е живял на семейни начала и има малолетен син от нея, предаде „24 часа”.

Вчера защитникът й Денис Хюсеин, е депозирал в окръжния съд в Пловдив пълномощно, подписано от Стоева, както и молба за отлагане на разпоредителното заседание по уважителни причини. Той е помолил и да му бъде даден срок да представи необходимите документи за това. Съдия Весела Евстатиева насрочи делото за 18 юли, като изрично подчерта, че на адвокат Хюсеин ще бъде наложена глоба 1000 лева, ако не разполага с необходимите документи за отсъствието си днес.

Доктор Иван Димитров запази мълчание пред журналистите. Той отговори на един-единствен въпрос – “Благодарен ли е за подкрепата на колеги, близки и приятели”. “Абсолютно”, каза рентгенологът. Той е обвинен в убийство на Жоро Плъха при превишаване на пределите за неизбежна отбрана, както и за незаконно притежание на пистолет “Валтер” и 17 патрона.

„Синът ми не е влизал в имота на доктора, за да краде. Той си е минавал по улицата и д-р Димитров го е застрелял. Има записи от камера”, коментира пред журналисти майката на убития.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *