За 10 дни Благоевград се превръща в снимачна площадка, набират статисти от 20 до… години

В Благоевград започват снимки на новия игрален филм „Пакет Вечност“. Режисьор и сценарист на филма е родената в Благоевград Магделена Илиева, като това ще бъде нейният пълнометражен дебют.

Магделена Илиева завършва ,,Филмова и телевизионна режисура“ в ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград през 2011 г. в класа на проф. Румяна Петкова. Специализира в NYU – Ню Йорк, САЩ. От 2006 г. работи като организатор, асистент-режисьор, директор продукция и продуцент на български филми, реклами и телевизионни предавания. През 2014 г. създава продуцентска къща „Литъл Уинг Пръдакшънс”. Филмографията на фирмата включва четири късометражни и един пълнометражен филм, като продуцент или ко-продуцент. От май 2016 г. е национален координатор за България на EAVE – European Audio-Visual Entrepreneurs (Европейски аудио-визуални предприемачи).

Филмът ,,Пакет Вечност“ е драма с елементи на комедия, а действието се развива в малък български град. Екипът е избрал Благоевград за заснемане на основните сцени във филма. Снимките ще бъдат на територията на парк Бачиново, Младежки дом, автогарата, също така и на оживени улици и булеварди, кафенета и ресторанти в града. Основните екстериорни снимки стартират на 7 септември и продължават до 16 септември 2020 г., когато ще бъде заснета и кулминационната сцена, развиваща се на езерото в Бачиново.

Партньор в организацията по заснемането на култовите сцени от филма и обезпечаването на престоя на снимачния екип и актьорите е община Благоевград.

Голямата изненада, която сподели екипът на филма, е, че желаят да включат в продукцията хора от Благоевград на възраст от 20 до 55, както и хора в пенсионна възраст (над 60). Всички желаещи да усетят отблизо магията на киното могат да се присъединят, като изпратят свои снимки на посочения имейл до 6 септември. За контакти: [email protected].

Основната сюжетна линия във филма проследява Боби, погребален агент от малък град, който се оказва без други клиенти освен жената, отговорна за смъртта на баща му преди години. Чрез отношенията си с нея той получава шанс да преодолее миналото и да се научи да живее отново.

В главните роли са актьорите Стоян Дойчев, Мариана Крумова, Александра Сърчаджиева и Китодар Тодоров.

Най-интересното предстои да се случи в Благоевград! За около 10 дни градът ще се превърне в снимачна площадка и всички почитатели на седмото изкуство ще могат да се насладят на целия процес по подготовката и заснемането на новия български филм. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *