ЗА 17-А ПОРЕДНА ГОДИНА! 180 бивши дейци на ОК на ДКМС в Пиринско се събраха в Благоевград, в групата и двама първи секретари и един ексдепутат

80 бивши дейци на Окръжния комитет на ДКМС в Пиринско се събраха в събота в Благоевград на традиционната среща, която се организира вече 17 години. Събитието бе ознаменувано с обща снимка на стълбището пред входа на бившата Партийна школа на Бачиново, която сега е база на ЮЗУ.

„Такива срещи стоплят сърцето и душата, събираме се приятели, с които ни свързваше общата работа през годините, когато бяхме млади и дръзки и имахме големи мечти. Сега сме поостарели, понаедрели, но връзката помежду ни е все така силна и се чувстваме като голямо семейство“, каза пред „Струма“ Юлиян Гошев, който бе своеобразен домакин на настоящата среща в качеството му на бивш първи секретар на ОК на ДКМС в периода 1979-1980 г.

Да се видят с приятелите и колегите си пристигнаха и друг бивш първи секретар на Окръжния комитет на Комсомола – бизнесменът Атанас Пашалиев, заедно с тогавашния си секретар Краси Марков. Сред знаменателните присъствия бяха и това на бившия народен представител от предишния парламент проф. Методи Теохаров, който е бил и директор на института „Пушкаров“, на Мая Кипринска, туроператора Здравка Чимева, Митко Зрънчев…

„Поговорихме, естествено, и за политика, но съзнателно наблегнахме на по-приятни теми, всеки сподели как живее, как е семейството му, деца, внуци… Естествено, имаше и купон, пяхме и слушахме любими песни, танцувахме, празненството прескочи и в следващия ден. Всяка година различна община има ангажимент да организира срещата, миналогодишната бе в Петрич, следващата ще е в Банско“, каза Юлиян Гошев.

За поредното събиране някой се бе сетил, че липсва знамето на ОК на ДКМС и припомни, че то се съхранява в хотел в Мелник и би било добре да се вземе за случая и за паметната обща снимка догодина.

ПЕТКО КАРАКОЛЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *