За 4 часа 410 дупничани се записаха за безплатен тест за коронавирус, недоволни, неуспели да наредят в първите 350, опитаха да опорочат благородната инициатива

410 дупничани се записаха за безплатно тестване за коронавирус, организирано от общинските съветници от СДС в Дупница, които със собствени средства закупиха и доставиха 350 теста. Кампанията започва на 13.04.2020 г. (понеделник) от 09,00 часа.

В социалната мрежа веднага тръгнаха коментари от недоволни от това, че не са попаднали в първите 350 в списъка. „Тестовете са само за близки хора. Защо не са осигурени повече тестове, за да има за всички желаещи?!”, са част от изявените недоволства, на които председателят на ОбС – Дупница Костадин Костадинов отговори така:

„Само за 4 часа след обявяването на кампанията се записаха 410 души. Тези 60 човека, които са в списъка след №350, са така наречените резерви, тъй като има вероятност някои от записалите се да не се явят за теста. Няма разделение на наши и ваши. Тези, които са успели да се запишат веднага след обявяването на безплатното тестване, са на по-предни позиции. Няма никаква избирателност при записването. Затова и молбата ми е тези, които минат теста, ако имат възможност, да дарят по 20 лв., толкова струва тестът, за да може кампанията да продължи”, заяви К. Костадинов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *