Звездата на „Нощта на шампионите“, дупничанката М. Селишка: Суетна съм, а на мъжете им е странно, че се занимавам с борба, но свикват

Европейската шампионка за 2020 година в категория до 50 кг, дупничанката Миглена Селишка, бе избрана за Спортист номер 1 на България в категория жени. Това стана на шестата поредна церемония „Нощта на шампионите“. Парични награди в общ размер от 185 хиляди лева бяха разпределени между най-добрите спортисти и треньори в шест различни категории.

На церемонията за треньор номер 1 на България беше обявен петричанинът Петър Касабов, селекционер на женския национален отбор по борба. Двамата получиха и премии от по 25 000 лева.

„Не очаквах това признание. Не очаквах, че мен ще ме изберат. Тази година беше тежка специално за спорта и доста от състезанията бяха отменени. Аз направих 3 състезания доста големи и добре се представих. Зарадваха ме много. Научих, че съм спечелила от Петър Касабов. Бяхме на тренировка, тук, в Белмекен“, разказа Миглена Селишка.

Титлата „Европейски шампион за 2020 година” от шампионата на Стария континент е първа в кариерата на Миглена Селишка и идва навръх 24-ия й рожден ден. „Това е най-големият ми успех. Сега тази година ще е една от най-важните ми. Когато отмениха редица от състезанията ни и ние нямахме представа дали ще се състоят и как ще се подготвим, ни беше много трудно, защото ние не знаехме какво ще правим, как ще продължим с подготовките и психически не се чувствахме добре. Но най-важното е концентрацията и мотивацията за самата победа“, допълва Миглена.

Извън тепиха Миглена е като повечето жени – суетна. Обича да излиза с приятелки по женски, да ходи на козметични процедури. А относно мъжете?

„Първоначално като ме видят, мъжете не се плашат от мен, но като разберат с какво се занимавам, и малко така… неприятно или странно им става. Но пък свикват“.

Миглена Селишка е родом от Дупница. За съжаление все по-рядко се връща в родния си град поради ангажименти. Но пък съгражданите й се гордеят с нея и с успехите, които постига. В края на месец март предстои олимпийската квалификация, събитие, важно за Селишка. 

ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *