Звездата от ФСБ К. Цеков подари аранжимент за първата авторска песен на незрящ благоевградски музикант

Даровитият млад благоевградски музикант Лъчезар Кацарски записа първата си авторска песен с подарък аранжимент от звездата от ФСБ, съгражданинът му Костадин Цеков. Договорката станала по време на гостуване и въпреки че очаквал друго, единадесетокласникът в музикалната паралелка на Профилираната хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ харесал подаръка на именития си колега.

„ Косьо и чичо ми Краси, който живее в Швеция, са приятели. При последното си идване в България чичо предложи с мама и тате да отидем на гости у Косьо.  Спонтанно, без да съм го мислил предварително, седнах на пианото и му изсвирих песента си, за да видя неговата реакция, а той се съгласи веднага да направи аранжимента“ – доволен е благоевградският гимназист. – Косьо е мой идол, когото обожавам като музикант и искам да работя с него още един път и още един път, и още един път, допълни той.

„When I was a Child “ е името, избрал за първата си авторска песен  незрящият младеж, премиерата й била направена преди дни, а в социалната мрежа набира сериозна скорост по харесвания.

Лъчезар е син на известните актьори в ДТ „Н. Вапцаров“ – Благоевград Албена Чобанова, номинирана за тазгодишните награди „Икар“, и половинката й Лъчезар Кацарски-старши. Точно преди година синът им спечели „Гран при“ в оспорвания ІV национален конкурс „Път към славата“. Л. Кацарски-младши е ученик на музикалния педагог Христина Палева. Мечтата му е да се развива като музикант в чужбина и се готви да продължи образованието си в тази сфера извън България. Смята, че у нас няма голяма конкуренция, която да го предизвиква и да го кара да преодолява непокорени висоти. „Музиката е моят живот. Не искам друго да правя. Като дете от 5-6 годишен до към 11-12-годишен бях погълнат от „Куин“. И тук е мястото да кажа, че построих „къщата си“ на обратно – първо тръгнах от покрива и после сложих основите. Защото основата са блусът и джазът – най-ранните стилове, от които сега съм погълнат. Искам музиката ми да се харесва, а тук, в България, хората не слушат това, което правя, имам предвид по-мащабно. Затова искам да отида в Англия, в Америка, където се прави и се слуша точно тази музика, която аз искам да правя“, призна талантливият единадесетокласник.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *