Звезда от филма „Вчера” се бори с множествена склероза

„Продължавам напред. Множествената склероза няма да ме уплаши. Бях стигнал до патерици, но вече се възстановявам. Рязко намалих алкохола – пречи на вестибуларния апарат – и си позволявам чаша-две вино на вечеря. Каня се да започна някаква дейност и във фитнеса. Няма прогноза за това състояние – може да има пристъпи, може и да няма“. Това каза в тв интервю звездата от филма „Вчера” – актьорът Георги Стайков, за диагнозата, която му е била поставена през май.
Оттогава той е направил два курса рехабилитации и е минал на възможно най-ефективните лекарства. Стайков сподели, че тъй като е атеист, предпочита традиционната, а не алтернативната медицина.

„Ще прескоча Индия, всичко е въпрос на вяра“, твърди актьорът, който има 70 филма и сериала зад гърба си в български, скандинавски и американски продукции, а до неотдавна дълги години живя в Швеция. Срещал се е с много световни звезди, като е особено впечатлен от Хоакин Финикс във „Всичко за любовта“. „Той предпочита да му казват Жоакин. Идваше на терена и заковаваше репликите. Вечер пиехме биричка. Докато снимахме в Швеция, не пушеше публично, защото там закопчават за подобни неща. В Дания – може“, разказа още Стайков.

Въпреки всичко той не се кани да спира да играе – нито в киното, нито на сцената. „Е, вече не ставам за екшъни, но мога да съм мафиот, който няма да тича“, шегува се актьорът. Той си е купил апартамент срещу бургаския театър „Адриана Будевска“, където играе през последните сезони. Всеки свободен от работа период посвещава на 12-годишния си син Николай, който живее в Швеция с бившата съпруга на Стайков. „След като мина през каратето и тромпета, се установи на футбола. Добър е. За съжаление, не говори български, но разбира всичко“, горд е  таткото.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *