Здравеняци от Благоевград и Банско доминират на първия оупън по канадска борба в разложкото село Баня

Християн Малаков спечели безапелационна победа в провелия се в разложкото с. Баня открит турнир по канадска борба. Банскалията се класира първи на лява и дясна ръка при мъжете в кат. до 75 кг и се нареди втори в абсолютна категория, отстъпвайки само на благоевградчанина Валентин Господинов. Той спечели златото в кат. до 85 кг с левицата и с десницата в кат. +85 кг, където на лява ръка се наложи Николай Прешелков от Банско.

Домакините от открития преди около година СК „Авитохол“ също записаха няколко победи и дадоха заявка да стъпят на големите подиуми. На дясна ръка /до 85 кг/ Здравко Бергов от с. Баня се пребори за първото място. Девойките от местния клуб завоюваха две втори места. На дясна ръка сребро взе Габриела Дръдалова, а на лява –  Радостина Иванова. Златото спечели Виктория Тенева. При юношите безапелационен триумф направи Юсеин Лафчиев, който победи златото с двете ръце и в абсолютна категория.

Призьорите бяха наградени от Георги Благов, секретар на българската федерация /БФКБ/ и председател на „Авитохол“, и от съветника в ОбС – Банско и световен шампион по канадска борба Димитър Юлев.

Състезанието протече при висок интерес и в него се включиха над 50 състезатели от цялата страна. Това е първият оупън по канадска борба, който се провежда в с. Баня. Той се проведе на минералния плаж и привлече десетки зрители, повечето от тях любители на типично американския спорт.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *