Здравният медиатор на община Благоевград с награда от Министерство на здравеопазването и официална покана за „Ромска постоянна конференция”

Антоанета Ефтимова –здравен медиатор на oбщина Благоевград от 2013 година и студентка в специалност „социална педагогика” в ЮЗУ „Неофит Рилски” ще бъде наградена на 7 април в Гранитна зала на Министерски съвет. Наградата ще бъде връчена от Министерство на здравеопазването по повод празника на здравния работник. Награждаването ще бъде от 10:00 часа. Веднага след официалното награждаване на здравни и образователни медиатори  ще започне „Ромска постоянна конференция.

 Община Благоевград получи официална покана за участие в „Ромска постоянна конференция”  във връзка с Международния ден на ромите- 8 април.  Срещата ще се проведе на 7 април в София, хотел „Рамада”. В 10:30 часа започва регистрацията на участниците, а от 11:00 часа ще бъде официалното откриване от модератор под звуците на химна на България, химн на ЕС и химна на ромите.

Срещата ще продължи с приветствие от страна на официалните гости и кратък преглед за развитието на ромското движение. По време на конференцията ще се разглеждат въпроси за Академичната общност в България за позицията на ромите, представяне на приоритетите на „Постоянна ромска конференция”, визия и перспективи за развитие на „Ромска постоянна конференция” в настоящия европейски и национален контекст, изказвания от представители на централни институции- отговор на позициите и посланията на Постоянната ромска конференция.

Събитието има за цел да представи виждането на ромите за връзката между минало, настояще и бъдеще по отношение на политиките за ромите в България.  Срещата е посветена на здравеопазването, развитието и професионалната реализация на младите хора от ромски произход, избрали да се посветят на медицински или други професии.

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *