Здравният министър проф. К. Ангелов: Не пътувайте до Благоевградска област, за да не разнасяте заразата

Здравният министър проф. Костадин Ананиев апелира преди минути на брифинг на Националния оперативен щаб да не се пътува към Благоевградска област и Търговище, защото това са двете най-критични точки в страната, където заразените достигнаха 120 на 100 000.

Министърът отправи предупреждението с цел хората да се предпазят от заразяване с коронавирус или пък да станат приносители на вируса.

Числата, които наблюдаваме през последната седмица, показват тенденция на покачване на заболелите.  Това заяви още здравният министър.

“Ако можем да кажем, че имаме хубава тенденция, то можем да кажем, че поне здравната система все още разполага с достатъчно легна на национално ниво. По области обаче се вижда, че чувстваме затруднения”, каза той. 

“Българите сме разумни хора, но не всички спазваме мерките, такива, каквито са разписани. Нашите мерки са достатъчно леки и приемливи за всички”, каза Ангелов.

“Най-важната от тях е носенето на маски на закрито, следващата е проветряване на помещенията редовно, спазване на дистанция не по-малко от метър и половина и дисциплина”, заяви здравният министър.

“Общо за страната имаме 1380 хоспитализирани пациенти с коронавирус, а 67 са в интензивни отделения. Броят легла, които имаме на национално ниво, са 7307”, заяви той.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *