Здравният министър разочарова колектива на общинската болница в Дупница, две седмици трескаво се готвеха за посрещането му, подмениха дограмата, измазаха стените, украсиха с цветя… а той ги подмина на път за Сандански

Здравният министър проф. Костадин Ангелов подмина Дупница на път за Сандански вчера и разочарова колектива на общинската болница, който от две седмици се готви за посрещането му в Деня на българския лекар –  19 октомври, когато Дупница чества своя празник. Вместо него кметът на община Дупница инж. Методи Чимев преряза лентата на новия рентген в общинската болница заедно с прокуриста в оставка Мария Иванова – Жайгарова.

“Болницата имаше необходимост от нов рентген, който е монтиран на първия етаж за улеснение на пациентите. Използваният до момента рентген е на втория етаж и не е достъпен за трудноподвижни пациенти. С новия рентгенов апарат ще се прави по-добра диагностика и по-добро лечение”, заяви М. Иванова-Жайгарова. „Рентгенът е купен за 109 000 лв. и ще се изплаща 1 година”, допълни тя.
Новата апаратура беше осветена от свещеник, който пожела по-малко да се използва. На събитието присъстваха лекари, медицински сестри, зам. кметът на община Дупница Крум Милев, директорът на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков, който допреди няколко години работеше в Спешен център – Дупница, който се помещава в сградата на болницата, зам. областният управител Виктор Янев…

Иначе ремонтните работи в общинската болница започнаха преди две седмици, веднага щом се разбра, че здравният министър ще дойде в града за откриването на рентгена и ще награди избраните за лекар на годината от кюстендилската колегия. Заради посрещането на министър Ангелов беше изкъртена дограмата на входа на бившата Военна болница, където се помещава и администрацията на здравното заведение. Два дни работници рязаха металната дограма, поставена преди повече от 50 години, по времето когато болницата е била военна. На нейно място беше монтирана съвременна алуминиева дограма. Изкъртени бяха и всички метални огради във фоайето, поставени на времето заедно с дограмата. Майстори свалиха старата мазилка и положиха нова… Дори и надписът на входа на болницата, на който пишеше “Хирургичен блок”, беше сменен с нов – МБАЛ „Св. Иван Рилски”. На входа бяха поставени две пейки и саксии с цветя, които да създават настроение.

Времето за подновяване на поддалата мазилка на стената до входа на болницата явно не бе стигнало и вчера, когато в здравното заведение очакваха министъра, тя бе скрита със зелена мрежа.

Новият вход на болницата създава впечатление за уют и комфорт вътре, но не е така. Подновено е само фоайето, аранжирано с много цветя и съвременни модерни пейки. Всичко останало е постарому. Падаща мазилка от таваните и стените… Работещи в АГ отделението се оплакаха, че при проливните дъждове тече от тавана и се налага да слагат легени.

Вчера, на празника на Дупница, се е родило момченце в отделението, което е добра поличба за града, коментираха в болницата.

Общинската болница е четвърти ден без вода заради тежката авария на довеждащия водопровод. Вчера санитарка показа празен бидон и заяви, че няма откъде да го напълни. В условия на безводие се раждат бебета, извършват се операции…

През последните две години болницата бе оборудвана с много съвременна техника, но проблемът с условията остава.

ЙОРДАНКА ПОПОВА


Две седмици кипя труд за оформяне на входа на болницата

Задната фасада

Новият рентген беше осветен от свещеник

Прозорците са скрити от мрежа, за да не се вижда изкъртената мазилка

Обновеното фоайе на входа на болницата

Така изглежда предната фасада на болницата

Кметът М. Чимев преряза лентата вместо министър Ангелов 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. ганчо

    е затова няма да се оправи тази държава. Щото се сещат за ремонти само като чакат министър. И ремонтите са от ден до пладне. Ще лъснат фасадата за да се докарат пред министъра и после всичко по старому. И тия така, скрили прозорците с мрежа да не се виждала изкъртената мазилка. Оправили са само входа и оня после ще докладва че болницата свети. А тъпанарите ще реват че положението е зле.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *