Здравното министерство дава над 2 млн. лв. за ремонт на спешните отделения в Югозапада, в Кюстендил и Перник наплив от кандидати, към Благоевград интерес прояви само дупнишкият бизнесмен Даниел Аттарян

Само една строителна фирма прояви интерес към ремонта на спешното отделение на МБАЛ в Благоевград, за който Министерството на здравеопазването е предвидило 630 482,79 лв. без ДДС. „Стройкомерс“ ЕООД при това е дупнишка фирма, макар и регистрирана в София, а неин собственик е най-заможният дупничанин Даниел Аттарян, работил като партньор на почти всички министерства и агенции в страната.

„Стройкомерс“ вече е допусната до обявената обществена поръчка за ремонт на спешните отделения както в благоевградската, така и в кюстендилската и пернишката болници. Ценовата й оферта още не е отворена.

Строително-ремонтните дейности включват дори монтаж на външен асансьор с 2 спирки, който ще качва пациентите в сградата на поликлиниката, където е и администрацията на болницата.

За разлика от Благоевград, за ремонтите на спешните отделения на болниците в другите 2 области на Югозапада са подадени общо 14 комплекта документи. Кандидати за спешното отделение на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ АД, гр. Кюстендил, където е предвидена сумата от 560 668,23 лв. без ДДС, са регистрираната в с. Панчарево „Продимекс“ ООД на Мария Димитрова, софийската „Омега Билд корект“ на Васил Маргин, „Булпланинвест“ ООД на кюстендилеца Николай Йосифов, благоевградската „Феникс ИК“ ЕООД на Иван Крънджилски, самоковската „КСВ Инженеринг“ ООД с управители Любомир Тодоров и Красимир Вуков, софийската „КЛ Билдинг“ ЕООД на Благой Методиев и „Рем-строй 71“ ЕООД на Боян Боянчев от гр. Брезник.

Най-малко пари – 482 956,97лв. без ДДС, министерството отпуска за ремонта на спешното отделение на пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова“ АД, но и тук кандидатите са 7, като повечето от тях се повтарят с тези от предишната обособена позиция на поръчката. Към ремонта и усвояването на външни помещения за нуждите на пернишкия Спешен център интерес са проявили „Продимекс“ ООД, „Йорданов инженеринг“ ЕООД, „Омега билд корект“ ЕООД, „Булпланинвест“ ООД, едноличният търговец от Самоков Янко Славчев, „КНД Консулт“ ООД на дупничанина Валентин Караилиев и „Рем строй 71“ ЕООД.

Финансирането на трите ремонта в размер на 2 008 929,59 лв. е безвъзмездна финансова помощ по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Фирмите, които бъдат избрани за изпълнители, ще имат 13 месеца да приключат работа в болниците в Кюстендил и Перник, и 14 месеца – в благоевградската МБАЛ.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *