HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Здравното министерство обяви конкурс за директор на РЗИ – Благоевград, д-р Лена Павлова не е решила дали ще участва

Конкурс за директорския пост в Регионалната здравна инспекция – Благоевград обяви здравното министерство. Настоящият директор д-р Лена Павлова коментира, че не е изненадана и че това е очаквано и нормално.

Тя зае поста по време на служебното правителство в края на февруари и стана директорът с най-дълъг управленски стаж в РЗИ. Д-р Павлова бе сваляна от поста няколко пъти през последните години и обратно, и след всяко ново назначение се явяваше на конкурс.

До поредното връщане на д-р Л. Павлова начело на РЗИ – Благоевград в продължение на около 3 месеца бе шефът на РЗИ – София д-р Александър Златков, който идваше по веднъж седмично и ръководеше институцията почти дистанционно. Той бе назначен да съвместява двете позиции от министъра, след като единственият кандидат за мястото, явил се на обявения по-рано конкурс – д-р Михаил Кметски, не бе одобрен. До конкурса д-р Кметски бе временно изпълняващ длъжността и след неуспешното представяне се върна на зам. директорското място, на което бе титуляр и от което неотдавна бе отстранен.

Д-р Павлова не съобщи дали този път отново ще участва в надпреварата за директорския пост. „Не ме е страх от конкурси, но още не съм решила“, лаконична бе тя.

За претенденти за шеф на РЗИ – Благоевград вече се спрягат няколко имена: на наказания дисциплинарно д-р Костов, на д-р Кметски и на д-р Калоян Калоянов, както и на д-р Фидошев-младши и д-р Канелов-младши от Гоце Делчев.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *