ЗЕВЗЕК! Бивш миньор се сдоби с прякор Миролюба Бенатова заради забавните клипчета, които тайно прави за съселяните си в Джерман

Бившият миньор Илчо Станоев /сн. 1/, на 53 г., от дупнишкото село Джерман, се сдоби с прякора Миролюба Бенатова, така съселяните му на шега го наричат от известно време. Преименуването му  идва от факта, че подобно на разследващата журналистка, Илчо ходи из Джерман и прави видеоклипове на съселяните си, като ги издебва в различни интересни ситуации.

Той определено е зевзекът на селото, придвижва се с мотор и за всеки, който срещне по пътя, намира подходяща шега и му прави видеозапис, който едновременно и озвучава. Традиционно  започва репортажа си със “Здравейте, дами и господа !”, след което описва ситуацията около него. Денят му минава в шеги и закачки, а съселяните му стават главни действащи лица в клиповете, за което дори не подозират.

Но целият този творчески труд не е съвсем даром, на шега Илчо си иска подкуп по една двестаграмова водка, за да изтрие клипа. Съселяните му не се сърдят, черпят го с усмивка и дори не искат изтриване на видеото.

Илчо Станоев е съученик на кмета на Джерман Ангел Цветков, което не пречи точно селският първенец да е  един от героите му за видеозаснемане. С други думи, никой не е пощаден в Джерман от Миролюба Бенатова.

Бившият миньор преди време на свой ред бе герой на „Струма”, когато в началото на епидемията с коронавируса, през пролетта, даде безценната си рецепта за справяне с вируса, а тя, както и досега, е  200 грама водка, магарешки кебапчета и ведро настроение. Станоев е известен в района майстор на сочните  магарешки кебапчета, а дарбата развил покрай стара традиция в Джерман да се колят старите магарета и да се прави от месото кайма. Илчо е  човекът, който знае тайните подправки, от които старото месо не се усеща като такова.

Преди 8 г. той се е пенсионирал от мината и сега си живее живота, както на него му харесва, без да се  съобразява с общественото мнение в селото, като истински бохем.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *