Зелените издигат кандидатурата на читалищния деец Михаил Цонев за „Почетен гражданин на Благоевград“

Кандидатурата на многогодишния читалищен деец и бивш секретар на читалище „Н. Вапцаров” Михаил Цонев за званието „Почетен гражданин на Благоевград“ издигат общинските съветници от групата на ПП „Партия на зелените“. 

„Предложението ни е мотивирано със значимия принос в духовното развитие на Благоевград и общината на известния общественик, който тази година навърши 80 г.“, посочи председателят на ОбС и лидер на групата на Зелените Андон Тодоров.

От 1978 г. до 2005 г. М. Цонев е бил последователно председател, зам. председател и секретар на читалище „Никола Й. Вапцаров“ в Благоевград. За приноса му в развитието на читалищното дело у нас е награден с орден „Св. св. Кирил и Методий“ III степен, а преди 5 г. по случай 75-годишния му юбилей бе удостоен с най-високото звание на Съюза на народните читалища – „Заслужил читалищен деятел“. Тази година Министерство на културата го удостои и с почетен знак „Златен век“ – златен „Печат на Цар Симеон Велики“ и грамота.

Предложението се внася за обсъждане и гласуване в пленарна зала на предстоящата сесия на местния парламент на 11 септември.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *