Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Зеленчукова манджа

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 чаена чаша зелен фасул – замразен
1/2 чаена чаша грах – замразен
2 картофа
1 морков
1 глава лук
щипка настърган джинджифил – пресен
1 чаена лъжичка червен пипер
черен пипер на вкус
сол на вкус
джоджен на вкус
чубрица на вкус
2 супени лъжици брашно
3-4 супени лъжици олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В олио и малко вода задушаваме зеления фасул, граха, нарязания на кръгчета морков и настъргания лук. Когато останат на мазнина, ръсваме черен пипер, червен пипер и 2 супени лъжици брашно. Разбъркваме и наливаме 1 л. топла вода. Варим 15 минути и прибавяме картофите – обелени и нарязани на едри парчета. Подправяме с джоджен, чубрица и джиджифил. Посоляваме на вкус и варим ястието докато се сгъсти соса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *