Refan-728×90-July-2019

Зеленчукова мусака

Продукти

пресни картофи – 1 кг, 
тиквички – 2-3 бр.,
зелени чушки – 2 бр., 
червени чушки – 2 бр., 
моркови – 2 бр., 
кромид лук – 2 глави, 
ориз – 150 г, 
домати смлени – 200 г, 
магданоз – 1/2 вр., 
копър – 1/2 вр., 
яйца – 2 бр., 
кисело мляко – 400 гр., 
брашно – 1 с.л., 
олио – 100 мл., 
червен пипер – 2 с.л., 
черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне

Нарязвате всички зеленчуци на кубчета. Загрявате олиото в тиган и запържвате лука, морковите и чушките. След като се зачервят, сипвате ориза и пържите леко, докато стане прозрачен.

Подправяте с черен пипер, сол и слагате червения пипер. Разбърквате и наливате две чаши гореща вода. Разбърквате. В средно голяма правоъгълна или квадратна тава слагате нарязаните вече картофи и тиквички. Сипвате при тях сместа от тигана и доливате с вода, колкото леко на покрие всички зеленчуци. Готвите в загрята фурна до сваряване на продуктите. Добавяте доматите, магданоза и копъра. Разбърквате добре и запичате още около 10 мин.

Правите смес от млякото, яйцата и брашното. Заливате мусаката с нея и печете само на горен реотан до зачервяване. Оставяте леко да изстине и нарязвате на кубчета.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *