Зеленчуков гювеч

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лук – 2 глава
чесън – 10 скилидки
моркови – 2 бр.
тиквички – 1 бр.
картофи – 4 бр.
домати – 2 бр.
патладжани – 1 бр.
олио – 100 мл
сол
черен пипер
червен пипер
магданоз – 1/2 връзка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Патладжана обелих, нарязах и сложих във вода и щипка сол за 30 минути.

През това време измих и нарязах всички продукти на средно големи парчета.

Сложих ги в тава с дм 32 см, добавих оцедения патладжан, олиото, солта, черния пипер и нарязания магданоз.

Разбърках и покрих с алуминиево фолио и сложих във фурната (предварително загрята) на 200°C за 30 мин.

След това махнах фолиото и върнах зеленчуковия гювеч за 5 минути във фурната.

Готовата лятна манджа зеленчуков гювеч поръсих отново с пресен магданоз.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *