Зеле с късчета свинско месо

Необходими продукти

700 гр. свинско месо
1 ½ кг. прясно зеле
½ ч.ч. олио
1 глава кромид лук
1 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
2 домата
сол на вкус
топла вода

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на тънки ивици. Посоляваме го и го намачкваме с ръце леко. Измиваме месото и го нарязваме на малки парчета. Изпържваме го в олиото. Използваме месо, което има малко мазнинка по него. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. В същата тази мазнина след изваждането на месото прибавяме лука и го задушаваме, докато поомекне. Прибавяме към него и 1 с.л. доматеното пюре. После подправяме с червен пипер и сол. Добавяме малко топла вода. Изпърженото месо го слагаме при лука, доматите и другите съставки. Оставяме съда на тих огън на котлона. Добавяме зелето и разбъркваме. Почистваме доматите, махаме кората и ги настъргваме. Към края на готвенето слагаме доматите. Оставяме зелето с месото да се готви на тих огън. Разбъркваме.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *