Топ теми

Зелник за Бъдни вечер

Продукти

500 г брашно
1 ч.ч.вода
1 ч.ч.олио
1 с.л. сол

за плънката
5 стр. праз ситно нарязан
1 малка кисела зелка
чер пипер на вкус

олио за намазване

Начин на приготвяне

От брашното се омесва тесто да не лепне по пръстите.

Зелето се измива малко от солта и се оставя да се изцеди,нарязва се на ситно и се запържва заедно с праза.Добавя се чер пипер и се оставя малко да изстине.

От тестото се късат топки и се разточват върху набрашнена повърхност.Слага се от плънката и се завива на руло.Нарежда се в тава намазана с олио.Маже се отгоре добре с олио и се пече в затоплена фурна на 200 градуса.Да се зачерви добре отгоре.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *