Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Зелник с коприва в гювече

Продукти:
3-4 стръка зелен лук
2 шепи коприва (може и лопуш, спанак, листа от червено цвекло)
200 г сирене
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
5 с.л. брашно
4 яйца
2 с.л. олио
Няколко листа джоджен

Начин на приготвяне:
• Копривата се почиства, попарва се и се нарязва
• (по желание може и да се пропусне) в 2 с.л. олио се задушава нарязания зелен лук и коприва
• В купа се смесват зеления лук, копривата, натрошеното сирене, киселото мляко в което е разтворена содата, брашното и разбитите яйца
• Сместа се разпределя в гювечета и се запича до готовност, около 15 мин.
Идея: сместа може да се използва и за плънка на баница

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *