Земетресение удари Русия, вторичните трусове не спират

Земетресение удари региона Иркутск във вторник вечерта. Според Министерството на извънредните ситуации магнитудът му е бил 5,9 по скалата на Рихтер, епицентърът се намира на 15 километра от село Култук в Слюдянския район, няма жертви и ранени. Според министерството, 15 минути след основното земетресение е имало вторичен трус с магниттуд от 2- 3 степен, съобщава РИА Новости.

Трусовете се усещат на територията на 12 области, до момента не се съобщава за жертви и разрушения.

По-рано Европейският средиземноморски сеизмологичен център заяви, че е регистрирано земетресение с магнитуд 5,3 в 18:04 UTC.

Докато жителите на региона пишат в социалните мрежи, има многократни вторични трусове.

Земетресението е усетено силно както в Усолие-Сибирское, което се намира на около 150 километра от езерото Байкал, така и в Тулун, който се намира на 470 километра.

Администрацията на Иркутск съобщи, че в града е въведен режим на повишена тревога. Спешните служби събират информация за последиците от земетресението и два спасителни екипа патрулират в града в случай на възможни щети.

Отбелязва се, че комуналната инфраструктура и стратегическите съоръжения работят нормално.

Министерството на извънредните ситуации също съобщи, че трусове с магнитуд 2,5-3 са били усетени в четири области на Бурятия, осем групи работят в републиката, за да инспектират сгради и конструкции.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *