Зимните ски курорти, които да посетите и през лятото

Безспорно за малката си територия, България е успяла да побере редица удивителни места, които радват както чуждите, така и нашите туристи. През зимата ски курортите у нас  привличат редица посетителите, като им подаряват едно приятно и изпълнено с интересни моменти преживяване.

В родните курорти, любителите на ските и сноуборда, могат да се насладят да добре поддържани писти, а също и на ски лифтове – Добринище и Банско са сред най-предпочитаните дестинации. Когато обаче по хълмовете не остане сняг и активният зимен сезон свърши, красотата на тези места не се изпарява. Една голяма част от зимните ски курорти могат да ви предложат чудесна почивка и през топлите летни месеци. Ето няколко предложения къде може да оползотворите няколкото почивни дни:

Банско

Несъмнено Банско взема челни позиции по посещаемост в сравнение с останалите родни ски курорти. То очарова посетителите със своите над 70 км. поддържани писти, като различните трасета са с различно ниво на трудност. По този начин те успяват да задоволяват нуждите както на малките и начинаещите скиори, така и на умелите любители, които са натрупали повече опит през годините.

Банско обаче е чудесна дестинация за посещение през топлите дни. Ако се съмнявате, ето няколко добри причини. На първо място, за да се разхладите от жегата в големия град. Също така, извън активния сезон в градчето цари спокойствие и тишина, за разлика от зимата, когато прелива от туристи. В Банско има много забележителности, които са съхранили спомените за един от най-интересните и значими периоди в българската история – Възраждането. В случай, чепредпочитате да си похапвате, вместо да се разхождате – градчето предлага отлични възможности за станалия все по-модерен напоследък – кулинарен туризъм.

Добринище

Добринище е още един от зимните ни курорти, които макар и не толкова известни, имат с какво да привлекат интереса на своите гости. Зимата може да покарате ски или да се отдадете на релакс пред природата. През лятото градът предлага интересни възможности за разходка, а също и посещение на интересните забележителности наоколо.

Една от големите гордости на Добринище са минералните извори, намиращи се в района. Те са цели 17, а температурата им достига до 43 градуса. Те са били известни още от древността, а римляните, които често посещават тези места, построяват там и баня, останките на която са запазени до днес. Водата има доказани лечебни свойства, което превръща Добринище в един от популярните у нас курорти за балнеолечение. Ако не сте опитвали досега, непременно ги посетете, когато имате път към Добринище.

Пампорово

Пампорово е още един от ски курортите, който се пълни през зимата. Но и пред топлите дни има какво да видите. Той е съхранил цялата красота и магическо излъчване на Родопите. Затова и през последните години в Пампорово се отчита ръст на чуждестранните  посетители през летния сезон. Може да се отдадете на приятни и леки преходи в планината, които ще открият пред вас красиви гледки, а също ще може да се насладите на чист въздух и прохлада. В близост се намират едни от най-известните пещери у нас – Ягодинската и Дяволското гърло, за които се носят интересни легенди. Не на последно място, в Пампорово ще имате възможността да се насладите на автентични ястия, традиционни за този край – родопския пататник, качамак, родопски клин и др.

Ако сте решили този път да пропуснете морето, това са няколко чудесни ски дестинации, които си струва да посетите през лятото. Отдайте се на едно релаксиращо пътуване в планината, което ще ви зареди с енергия и спокойствие.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *